Ξενοδοχεία Κύθηρα >> Villa Lemonia - Ενοικιαζόμενες Παραδοσιακές Κατοικίες
Δείτε μας στο Facebook
 
  Προφίλ   Διαμονή   Φωτογραφίες   Τα Κύθηρα   Πως να έρθετε   Υπηρεσίες   Τιμές / Επικοινωνία  
H Villa Lemonia βρίσκεται στο κέντρο του νησιού των Κυθήρων κατέχοντας εξέχουσα θέση στον συνοικισμό Βαμβακαράδικα. Η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, χαρακτηρίζεται από την υπέροχη θέα του παραδοσιακού οικισμού Αρωνιάδικα και τους καλοκαιρινούς μήνες από την δύση του ηλίου που πάντοτε γοητεύει. Η θέση του συγκροτήματος ευνοεί την εξερεύνηση του νησιού και την επίσκεψη στα σημαντικότερα τουριστικού ενδιαφέροντος σημεία στα βόρεια και στα νότια του νησιού (οικισμοί, μοναστήρια, παραλίες κ.α.). Ακριβώς απέναντι υπάρχει το χωριό Πιτσινάδες που συμπληρώνει τη συνύπαρξη τριών παραδοσιακών οικισμών σε πολλή μικρή απόσταση. Ένας περίπατος θα σας πείσει με την πρώτη ματιά, αντικρίζοντας εκ φυσικού την ομορφιά και την γραφικότητα του σήμερα και του χθες.

Η ιστορία της
Ο οικισμός Βαμβακαράδικα σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και τους ιστορικούς που κατέγραψαν τα γεγονότα δημιουργήθηκε χρονικά γύρω στο 1580 από κατοίκους που είχαν διαφύγει της μεγάλης καταστροφής της Παλαιόχωρας από τον πειρατή Χαϊρεντίν Βαρβαρόσα. Αργότερα, λόγω της οικονομικής κρίσης του μετά-πολέμου οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής αλλά και των Κυθήρων μετανάστευσαν στην Αυστραλία και την Αμερική για μια καλύτερη τύχη. Η οικογένεια Μυλωνοπούλου ή Αρώνη που είχε την παρούσα οικία και η μοναδική κληρονόμος τα τελευταία χρόνια Μαριγούλα Κομηνού, παιδί τότε, έκανε το ίδιο. Η οικογένεια Δημ.Β.Παπούλια έπειτα από πολύχρονη παρουσία στο νησί και με δεσμούς που την κράτησαν εκεί αποφάσισε το 2000 να αποκτήσει από την Μαριγούλα Κομηνού το παρόν οικόπεδο και χτίσμα, με την φθορά εγκατάλειψης 50+ χρόνων να το βαραίνει. Η ιστορία της Villa Lemonia μόλις άρχιζε.

...Η Δημιουργία της
Η οικογένεια Παπούλια με σεβασμό και αγάπη για το νησί και σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα Κωστάντζα Οικονομοπούλου έθεσε σαν στόχο τη δημιουργία ενός αξιοζήλευτου εξοχικού τόπου διαμονής μοναδικό στο νησί, που να συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλουμε να συναντάμε τις ημέρες των διακοπών μας.

Έναν μικρό ξενώνα για όσους αποφασίσουν από Ιούνιο ως και τέλη Σεπτεμβρίου να επισκεφτούν τα Κύθηρα αναζητώντας κάτι διαφορετικό.

«Σαν το σπίτι τους μακριά από το σπίτι τους».

Οι εργασίες κράτησαν περίπου 3 χρόνια και το αποτέλεσμα αποζημιώνει τους πάντες. Δημιουργός η Κωστάντζα Οικονομοπούλου με ιδιαίτερη γνώση των ιδιομορφιών της αρχιτεκτονικής των Κυθήρων. Αποτέλεσμα η Villa Lemonia να συνδυάζει υπέροχα αρχιτεκτονικά στοιχεία της παράδοσης του νησιού με την άνεση, την γλυκιά λεπτομέρεια και την σύγχρονη διακόσμηση και αισθητική. Το συγκρότημα είναι χτισμένο εξ ολοκλήρου από πέτρα με το παραδοσιακό στυλ και ακολουθεί το αρχιτεκτονικό ύφος των μεγάλων σπιτιών των παλιών Κυθήρων. Διαθέτει μεγάλες πλακόστρωτες αυλές για κάθε διαμέρισμα, κήπο και ιδιωτικό parking.
  Ξενοδοχεία Κύθηρα   Ξενοδοχεία Κύθηρα   Ξενοδοχεία Κύθηρα   Ξενοδοχεία Κύθηρα   Ξενοδοχεία Κύθηρα  
Κύθηρα, 800 20, Βαμβακαράδικα, πιέστε εδώ για να στείλετε e-mail , Tηλ.: 27360 33552, Κινητό: 6972 406698
Ξενοδοχεία Κύθηρα